A világszerte ismert víz simogatása, a színes tündérrózsák látványa, a  zegzugos utcák hangulata, a hagyományos vendégszeretet… – ez mind Hévíz.

A város jelentőségét a világon egyedülálló gyógytavának köszönheti. A Hévízi tó természetvédelmi területen fekszik, ahol a tavat körbeölelő 50 hektáros erdő szélvédettséget biztosít. A víz folyamatos párolgása tisztítja a levegőt, a fürdőzők számára por- és allergénszegény környezetben való pihenést tesz lehetővé, így szolgálva a munkában megfáradt ember teljes testi és lelki felüdülését.

A tó vizét geotermikus energia melegíti. A víz hőmérséklete a nyár nagy részében 30-35 oC-ot is eléri, amely a leghidegebb téli napokban sem csökken 24-26 C°alá.

A legtöbb üdülőhelytől eltérően Hévíz minden évszakban várja vendégeit. Tavasszal a virágba borult város fogadja az idelátogatókat: könnyed sétára a tavat körbeölelő véderdő csábít, míg komolyabb túrára a páratlan Keszthelyi-hegység és a Balatoni dombság lankáin van lehetőség.

Nyáron a strandolás, a Tófürdő területén megépült gyermekmedence és a színes nyári programok örvendeztetik a kikapcsolódásra vágyókat.

Ősszel és télen a sajátos mikroklíma varázsolja egyedivé a várost. Kihagyhatatlan élmény, a tó meleg vizében ellazulva a párafüggönyön keresztül szemlélni a behavazott tájat.

A fürdőváros sajátos arculatú és hangulatú városrésze Egregy, ahova szívesen látogatnak egy kellemes séta keretében a Hévízen pihenő vendégek. A falusias hangulatát megőrző egregyi “grinzing” tüzes boraival és magyaros ételeivel rendkívül kedvelt városrész.

Hévíz 6km-re fekszik Keszthelytől és a Balatontól. A Balaton, Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava, minden évszakban más-más arcával nyűgözi le az ide látogatót, és megannyi feledhetetlen élménnyel ajándékozza meg az arra fogékonyakat.

gyermekmedence-2
hattyuk
kerekparut